By jedzenie przynosiło zdrowie...

Uczniowie klasy Ib wraz z opiekunkami uczestniczyli w warsztatach kulinarnych pod hasłem: "Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia" 
zorganizowanych w Zespole Szkół Mechanicznych w Radziejowie. Gimnazjaliści już dzień wcześniej zaczęli przygotowania, 
by odwdzięczyć się za zaproszenie i pokazać, że też znają się na zdrowym jedzeniu. Upiekli  owsiane ciasteczka z bakaliami, 
które w bardzo szybkim tempie rozeszły się i w naszej szkole, i wœród przyszłych kucharzy z Zespołu Szkół. 
W trakcie zajęć gimnazjaliści pod okiem fachowców – uczniów klasy IIIh, przygotowywali zdrowe posiłki. 
Tak powstała pasta jajeczna, twarogowa i parówkowa, by w połączeniu z innymi zdrowymi i naturalnymi składnikami znaleźć się 
na pajdzie pieczonego wcześniej chleba. Uwieńczeniem  zajęć było wspólne kulanie bułeczek drożdżowych i ich konsumpcja w zintegrowanym 
już zespole kucharzy radziejowskich i ich pomocników – naszych gimnazjalistów.